Нажмите "Enter", чтобы перейти к контенту

Уляна Супрун розвіяла черговий міф, розповівши про користь вуглеводів


Громадська діячка, в минулому директор гуманітарних ініціатив Світового Конґресу Українців Уляна Супрун розвінчала черговий міф щодо шкідливості вуглеводів для організму, передає replyua.net. «Спершу треба розібратися, що таке вуглеводи. Вони бувають прості — звичайний цукор (в тістечках, цукерках), фруктоза та цукроза (у фруктах та овочах), лактоза (в молочних продуктах). І складні — це крохмаль. Складні вуглеводи є зокрема картоплі, хлібі, рисі, макаронах та крупах. Шкодять прості вуглеводи — ті, що є у доданому цукрі (який в солодощах або той, що ми самі додаємо до страв). Вони спричиняють сильні коливання глюкози в крові. Коли її забагато, то виділяється гормон інсулін, і тоді глюкоза покидає кровотік, та відкладається в печінці, м’язах та жировій тканині у вигляді запасів — глікогену та жиру», — розповідає Супрун.

Вона також зазначила, що дієти, які тривають досить довго та не мають вуглеводів, можуть нашкодити вашому здоров’ю. «Саме тому важливо стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. Також, якщо займатися фізичними навантаженнями незадовго до поїдання солодкого або після, то більше цукру поглинуть саме м’язи та менше жиру утвориться на внутрішніх органах. Щодо обмеження вуглеводів це все. Жодні дієтичні рекомендації не радять повної відмови від вуглеводів, а обмеження стосуються лише доданих цукрів. Фрукти, які є джерелом простих цукрів, крохмалисті овочі, бобові, цільнозернові злаки рекомендують як основу раціону. Тривалі безвуглеводні дієти не визнані здоровими й корисними для широкого кола людей», — зазначила Уляна Супрун.

Источник: replyua   Заметили ошибку — Ctrl+Enter 

Будьте первым, кто оставит комментарий!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *